rozwiąz
Ania: |2x+5|≤8
NIECH KTOŚ TO ROZWIĄŻE PLISSS
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
3 maj 19:18
Nie jestem mądry: 2x+5=0
2x=−5
x= − 52
Więc mamy dwa przedziały
Dla x∊(−∞,−52)
−2x−5≤8
Dla x∊<u−{5}{2}, +∞)
2x+5≤8
3 maj 19:21
Nie jestem mądry: Drugi przedział to dla x∊< −52,+∞)
3 maj 19:22