matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
arthur:
a = 8 b = 2 c = 5 Oblicz pole powierzchni
3 maj 18:27
Nie jestem mądry:
Rozwiążę
3 maj 18:28
arthur:
dzięki
3 maj 18:32
Nie jestem mądry:
DC= EF=2
8−2
AE=FB=
=3
2
Trójkąt AED : DE
2
= AD
2
−AE
2
=25−9=16 ⇒ DE = 4
a+b
10
P=
*h=
*4=20
2
2
3 maj 18:33
Kuba:
x=a−b/2=3 h
2
+9=25 h=4 P=(8+2)*4/2=20j
2
3 maj 18:34