matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
:):
jak rozw a)cos3/2x=0 b)cos1/2x=0
3 maj 17:43
Kuba:
3
a)cos
x=0
2
3
t=
x
2
cost=0 t=π/2+kπ
3
x=π/2+kπ
2
x=π/3+2kπ/3 Drugie analogicznie, choć pewnie źle zrobiłem
3 maj 17:50
Kuba:
1
b) cos
x=0
2
1
t=
x
2
cost=0 t=π/2+kπ
1
x=π/2+kπ
2
x=π+2kπ
3 maj 17:52
;):
3
cos
x = 0
2
π
x
o
=
2
3
π
x =
+ 2kπ
2
2
π
4
π
4
x =
+
kπ k ∊ C ⋁ x = −
+
kπ k ∊ C
3
3
3
3
3 maj 17:53
;):
1
cos
x = 0
2
π
x
o
=
2
1
π
x =
+ 2kπ
2
2
x = π + 4kπ k ∊ C ⋁ x = −π + 4kπ
3 maj 17:56