wyznacz współrzędne
maqr: Punkty A=(−2;−3), B=(6;−3), C=(4;3), D=(0;3) są wierzchołkami trapezu równoramiennego. Wyznacz
współrzędne środka okręgu opisanego na tym trapezie oraz oblicz długość jego promienia.
3 maj 15:50
Maryjusz: Wyznacz wzory prostych AC i BD, później wyznacz punkt ich przecięcia. To jest środek okręgu
opisanego.
3 maj 15:58
Maryjusz: pomyłka, to nie jest rpawdą, przeczytałem równoległobok
3 maj 17:28
Eta:
S −−− jest punktem przecięcia symetralnych boków
3 maj 17:28
maqr: jak obliczyć S
4 maj 12:02
Grześ: Wziąść dwie dowolne symetralne, i znaleźć ich przecięcie
4 maj 12:31