pomocy
mateusz: Przeciwprostokątna trójkąta prostokątnego jest dłuższa od jednej przyprostokątnej o 1 cm i od
drugiej przyprostokątnej o 32 cm. Oblicz długości boków tego trójkąta.
3 maj 15:47
Kejt:

z czyjego twierdzenia skorzystamy?
3 maj 15:50
Igor:

b=a−1cm
c=a−32cm
a
2=b
2+c
2
3 maj 15:52
sd:

(x−32)
2+(x−1)
2=x
2
x
1=25
x
2=41
3 maj 15:55
sd: ale te rysunki sie dlugo u mnei laduja:<
3 maj 15:56
Kejt: no kurde.. taki nawał ludu, że w tym warunkach nawet zadań nie można robić
3 maj 16:01
bump: co ty piszesz

wszystko dziala jak nalezy xD a zadanie bylo zrobione wczoraj
3 maj 16:03