a
ClearWhiteLight: Dany jest układ równań:
x + y = 3
−2x + 3y = 0
Dopisz trzy układy równań, które będą równoważne danemu układowi.
3 maj 15:24
Kejt:
2x+2y=6
−4x+6y=0
i resztę analogicznie
3 maj 15:27
ClearWhiteLight: Ok, dzięki.
3 maj 15:31
ClearWhiteLight: A taki układ równań:
−x − y = −3
2x − 3y = 0
Też jest dobry? Bo pozmieniałem tylko znaki, liczby są takie same, więc nie wiem.
3 maj 15:33
Kejt: jest ok.
tak naprawdę one wszystkie będą "takie same" ja np. pomnożyłam to *2 a Ty *(−1)..
3 maj 15:36
ClearWhiteLight: Oki. Wielkie dzięki
3 maj 15:38