matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Miooin:
∫sin
3
x dx jak to wyliczyc
3 maj 13:56
Godzio:
cosx = t −sinxdx = dt ⇒ sinxdx = −dt ∫sin
2
x * sinxdx = ∫(1 − cos
2
x)sinxdx = ∫(t
2
− 1)dt = ...
3 maj 14:01