przekształć równanie funkcji kwadratowej z postaci iloczynowej do ogólnej
nati: y=2(x−1)(x+3)
y=−(x−4)2
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
3 maj 13:52
roman: podbijam
3 maj 13:59
Grześ: Nie wiem co to za znaczki się zrobiły, lecz bardzo proste pytanie:
Czy umiesz mnożyć
3 maj 14:00
roman: aha to tylko trzeba to przemnozyc juz zapomniałem jak to sie robiły te przekształcenia ... ok
dzięki
3 maj 14:02
nati : wymnażam i nic mi dobrego nie wychodzi jak byś ty to zrobił?
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
3 maj 14:13
roman: y=2(x−1)(x+3)
2(x
2+3x−x−3)
2x
2+6x−2x−6
redukjca , delta, max punktów
3 maj 14:15