matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na pierwiastkach
ozi:
(2−
√
3
)(2+
√
3
)−(2+
√
3
)
2
Wyjdzie −6−4
√
3
?
3 maj 13:51
Grześ:
tak
3 maj 13:51
Kejt:
=4−3−(4+4
√
3
+3)=1−7−4
√
3
=−6−4
√
3
3 maj 13:52