kilka zadań do rozwiązania
zocha: może mnie ktoś oświecić .wszystko mi uciekło z głowy.
| | 2 | |
wykreśl wykres funkcji y=2x i wykres y= |
| |
| | x−1 | |
| | x−2 | |
rozwiąż równanie |
| =−4 |
| | 6x+3 | |
w sklepie jest 10 mężczyzn losujesz ze sklepu jednego konsumenta prawdopodobieństwo,że będzie
| | 2 | |
to mężczyzna jest = |
| ile kobiet jest w tym sklepie? |
| | 3 | |
Rzucasz kostką do gry, Jakie jest prawdopodobieństwo wypadnięcia liczby oczek mniejszej od 5?
Jakie jest prawdopodobieństwo wypadnięcia liczby oczek większej od 2?
Losujesz dwie powtarzające się cyfry ze zbioru{2,6,9}i tworzysz z nich liczbę.Napisz zbiór
wszystkich wyników tego doświadczenia losowego. oblicz prawdopodobieństwo utworzenia liczby
mniejszej od 50.
| | 1 | | 1 | |
Dla prawdopodobieństw P(A)= |
| , P(B)={1}{3}, P(A i B)= |
| oblicz P(A'),P(A lub B) |
| | 4 | | 12 | |
Przekątna ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma dł.5cm .Oblicz
powierzchnię i objętość tego graniastosłupa jeśli dł. jego wys.wynosi 4cm.
Oblicz objętość czworościanu foremnego którego krawędź ma dł.6cm.
Przekątna ściany bocznej sześcianu foremnego ma dł.5
√2 Oblicz powierzchnię i objętość tej
bryły.
Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkąta którego krawędź podstawy ma dł.3cm a krawędź
boczna 5cm.
3 maj 11:10
Kejt:
Rozwiąż równania:
x−2=−4(6x+3)
x−2=−24x−12 /+24x
25x−2=−12 /+2
25x=−10
x=−0,4
3 maj 11:16
Kejt:
w sklepie jest 10 mężczyzn losujesz ze sklepu jednego konsumenta prawdopodobieństwo,że będzie
| | 2 | |
to mężczyzna jest = |
| ile kobiet jest w tym sklepie? |
| | 3 | |
x − liczba kobiet
prawdopodobieństwo wylosowania mężczyzny:
2(10+x)=30
20+2x=30
2x=10
x=
5
3 maj 11:19
Kejt:
Oblicz objętość czworościanu foremnego którego krawędź ma dł.6cm.
a=6
| | 63√2 | | 216√2 | |
V= |
| = |
| =18√2 |
| | 12 | | 12 | |
3 maj 11:21
Kejt:
Przekątna ściany bocznej sześcianu foremnego ma dł.5√2 Oblicz powierzchnię i objętość tej
bryły.
a − krawędź sześcianu
d=5√2
d=a√2
a√2=5√2
a=5
Pc=6a2
Pc=6*52=6*25=150[j2]
V=a3
V=53=125[j3]
3 maj 11:26
3 maj 11:41
zocha: Kejt dziękuję Ci bardzo, bardzo mocno teraz mogę walczyć dalej. Jesteś WIELKA.
4 maj 07:34
zocha: Kejt możesz mi jeszcze powiedzieć dlaczego w ROZWIĄŻ RÓWNANIE jest /+24?
4 maj 07:49
Klawisz: to jest dokładnie to samo jak byś sobie przerzuciła 24x ma lewą strone
4 maj 07:53
zocha: | | 10 | |
=−0,4 czy ten wynik może być może być zapisany w taki sposób=− |
| ?pytam bo wynik |
| | 25 | |
−0,4 jest przybliżeniem
4 maj 09:28
zocha: Ależ bzdurę napisałam musiałam być baaaaardzo zmęczona."jakim przybliżeniem"?

6 maj 23:07
krzyś:
11 wrz 19:24