matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturalne
emes :
f(x) =(m−1)x+5 miejsce zerowe = 2 wynik m=−1,5 dlaczego nie m=1?
3 maj 09:32
dero2005:
(m−1)2+5 = 0 2m−2+5=0 2m=2−5 2m=−3 m=−1,5
3 maj 09:38
Ireneusz:
Dla m=1 będzie to funkcja stała y=5, która nie ma miejsc zerowych.
3 maj 10:11