Maturzysci!!
Suiseiseki: Czemu wy jeszcze siedzie tutaj?.. Na polski jutro zaśpice przecierz.. : D
A powaznie, to nie moge zwalczyc tego zadania, juz z 40 minut.
Odległość środka wysokości stożka od jego powierzchni bocznej jest trzy razy mniejsza niż
promień jego podstawy. Oblicz sinus kąta rozwarcia stożka.
3 maj 01:29
pafcio: nooo to musisz policzyć sinus kąta rozwarcia stożka

mam nadzieję że pomogłem

pozdrawiam
3 maj 02:13
wolfy: polski 4? ooo 9:00? ^^
3 maj 02:16
pafcio: cooo? na 9.00

ha ha a u mnie jest o 11.00

to prawie będę miał zadania z opowiedziami
3 maj 02:19
wolfy: no to masz fajnie ^^ zycze powodzenia
3 maj 02:20
pafcio: małopolskie pisze o 11.00 bo są wakacje i żeby wszyscy wstali
3 maj 02:21
wolfy: o popatrz moze w opolskim tez mamy na 11

przeciez jest tak blisko woj. malopolskiego ...
3 maj 02:27
Suiseiseki: skąd informacja?
3 maj 02:35
wolfy: Ojejku przeciez on ze mnie sobie zartuje a ja mu odpowiadam ironicznie a ty sie na to nabierasz
xD
3 maj 02:40
Eta:
| | x | | 1 | |
ΔSDC ~ ΔOBC w skali k= |
| = |
|
|
| | 3x | | 3 | |
z tw. Pitagorasa w ΔSDC
(
12h)
2 = x
2 + (
13h)
2
| | 1 | | √5h2 | |
P(ΔABC)= |
| *2r*h= r*h= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
| | 5h2 | | 9h2 | |
l2= h2+r2 = h2+ |
| = |
|
|
| | 4 | | 4 | |
| 1 | | 9h2 | | √5h2 | |
| * |
| *sin2α= |
|
|
| 2 | | 4 | | 2 | |
| | √5h2 | | 8 | | 4√5 | |
sin2α= |
| * |
| = |
|
|
| | 2 | | 9h2 | | 9 | |
3 maj 02:56
Eta:
To Wy sobie żartujecie?..... a ja zadania rozwiazuję
3 maj 02:57
wolfy: Eta z jakiej strony?
3 maj 03:02
Eta:
Nie rozumiem? .... "z jakej strony? ..... ja od wschodniej
3 maj 03:05
wolfy: Źrodlo zadan? Strona internetowa, zbior zadan, podrecznik badz cos innego? ^^
3 maj 03:06
Eta:
No wiesz

? ....... do mnie takie pytanie? ....... oj nieładnie
3 maj 03:07
wolfy: yyy :<
3 maj 03:08
wolfy: nie wiem o co Ci chodzi, tak sie tym przejelem ze nie mam weny na dalsze robienie zadan narazie
3 maj 03:19
Kejt: swoją drogą..jeśli jutro matura z polskiego, a Wy teraz takie byki sadzicie (błędy
ortograficzne) to ja czarno to widzę...
3 maj 10:43
Arek: Kejt − za orty odejmują najwyżej 5 pkt , priorytetem powinno być dla nas, żeby nie popełnić
błędów kardynalnych. Lepiej się opierać tylko na tym, co podadzą, zamiast wskakiwać w całość
książki i przypadkiem coś pomotać.
Gdzieś czytałem , że dziewczyna napisała , iż "Pan Tadeusz" powstał w 1812 roku , podczas
rozpaczań Mickiewicza nad upadkiem powstania listopadowego. To jest błąd rzeczowy, ale chyba
poważny... ale jak ktoś napisze, że Soplica był bratem Robaka to ja dopiero wtedy czarno to
widzę

Byleby wszystko mi poszło dobrze...
3 maj 12:45