pomóżcie rozwiązać te równania
sylwek1305: x2−8x−9=0
3x−x2=3
2 maj 22:51
Matt: Yyyy, delta?
pierwsze:
Δ=64+4*9=100
√Δ = 10
2 maj 23:07
Nati: a drugie mysle ze tez z delty tylko musisz najpierw zrobic tak 3x−x2−3=0 i analogicznie do
pierwszego ale nie jestem pewna.
4 maj 13:34
ICSP: drugie:
−x2 + 3x − 3 = 0
Δ < 0 co oznacza brak pierwiastków rzeczywistych. Można policzyć zespolone ewentualnie.
4 maj 13:35
Nie jestem mądry: To jest raczej poziom gimnazjalny wątpię że tam uczą liczb zespolonych
4 maj 13:37
ICSP: mi to na liceum wygląda.
4 maj 13:40