a
ClearWhiteLight: Proszę o sprawdzenie:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 2 | |
x = 32 * √ |
| + (1,5)0 − ( |
| )2 : 3√ |
| / √64 + 36 − |
| * (√6)2 |
| | 81 | | 2 | | 64 | | 3 | |
| | 9 * 19 + 1 − 14 : 14 | |
x = |
| |
| | √64 + √36 − 23 * 6 | |
2 maj 22:25
ClearWhiteLight: I jak, dobrze to jest zrobione?
2 maj 22:33
ClearWhiteLight: Pomoże ktoś?
2 maj 22:38
Eta:
√64+36= √100= 10
2 maj 22:41
SzymeQ: jedno zastrzeżenie √64+36 to nie √36+√64
to jest √100 czyli 10
2 maj 22:42
ClearWhiteLight: A reszta jest dobrze? Oczywiście jak w tym miejscu zmienię w mianowniku
2 maj 22:42
Eta:
tak, reszta ok
2 maj 22:43
ClearWhiteLight: | | 1 | |
Czyli wynik wyjdzie wtedy |
| ? |
| | 6 | |
2 maj 22:43
ClearWhiteLight: Ok, jestem bardzo wdzięczny.
2 maj 22:44
SzymeQ: no tak
2 maj 22:44