heh
pafcio: (x+3)(x−5)
2>0 i jak to to to ?
2 maj 20:53
Kejt: x∊(−3;+∞)−{5}
2 maj 20:55
uhu:
2 maj 20:56
pafcio: oooo jak ładnie ale co mi po samym wyniku?
2 maj 20:58
2 maj 20:59
Kejt: od −3 wartości funkcji są nieujemne, a że nie może równać się zero to wykluczamy z przedziału
miejsce zerowe.
2 maj 21:00
pafcio: kasiuuuuuuuu ale (x−5)
2 to jade z delty a x+3=0 i x=−3
2 maj 21:06
Mateusz: tu masz wielomian i jak jest (x−5)
2 czyli parzysta potęga to odbija się od osi OX o ile dobrze
pamiętam
2 maj 21:09
Kejt: po co z delty?
(x+3)(x−5)2>0
czyli:
x+3=0 v x−5=0
x=−3 v xII=5
2 maj 21:09
pafcio: no faktycznie kasia cos potrafi

haha dziekuje slicznie
2 maj 21:11
Kejt: jak miło, że ktoś do mnie po imieniu pisze

a proszę bardzo

tylko nie wiem co rozumiesz przez " faktycznie coś potrafi" ale ok
2 maj 21:14