o
pafcio: funkcja linowa f(x)=(m−1)x+5 ma miejsce zerowe równe 2 tak więc mam rozumieć
że za x poskładać należy 2 więc:
2=2(m−1)+5 tak?
2 maj 20:04
;): Nie
2 maj 20:09
pafcio: to jak?
2 maj 20:11
;): 2(m − 1) + 5 = 0
2 maj 20:11
pafcio: i to będzie −1.5
2 maj 20:12
kaa: Jezeli ma Mz= 2 to;
0=(m−1)*2=5
0=2m −2 +5
−3=2m
m=−3/2
2 maj 20:12
Ireneusz: Pafcio f(x) to inaczej potocznie np. y. A wstawiasz 2 tak jak napisał

.
2 maj 20:13
pafcio: zgłupiałem przez to zadanie a takie proste
2 maj 20:14
pafcio: dziękuje ślicznie
2 maj 20:14