co się robi jak mam coś takiego
Igor:
2 maj 19:37
Igor:
2 maj 19:42
Kejt:
| √7 | | 3√7*3√7 | | 712*723 | |
| * |
| = |
| =... |
| 3√7 | | 3√7*3√7 | | 7 | |
2 maj 19:46
Ireneusz: | | 1 | |
Możesz np. zamienić na 7 |
| , albo usunąć niewymierność rozszerzając przez odpowiedni |
| | 6 | |
pierwiastek.
2 maj 19:47
SzymeQ: w mianowniku masz 3√7 czyli 713
licznik to 7{12 dzielisz i masz, albo mnożysz przez odwrotność
2 maj 19:47
2 maj 19:48
Ireneusz: 716 *
Możesz od razu rozszerzyć przez 3√49
2 maj 19:49
Igor: dobra wiem, zapomniałem o tej metodzie.
2 maj 19:49
Igor: dzięki
2 maj 19:50
dero2005:
| √7 | |
| = 712*7−13 = 712−13 = 716 = 6√7 |
| 3√7 | |
2 maj 19:53
Igor: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
a z tym jak sobie poradzić |
| log7+ |
| log2 może być coś takiego ( |
| + |
| )log7*2 |
| | 6 | | 2 | | 6 | | 2 | |
2 maj 19:56
Rivi: xlog7=log7x
2 maj 19:59
Igor: tak wiem ale nie o to się pytałem.
2 maj 20:01