pomoc
Amik: Dany jest kwadrat o boku 16 cm. Z dwóch skrajnych wierzchołków tego
kwadratu zakreslono okregi o promieniu 16 cm. Oblicz pole powstałej soczewki.
2 maj 19:32
krecik:
2 maj 21:57
Mila:

| | 1 | |
Pw= |
| π*162=64π pole wycinka BAD |
| | 4 | |
| | 1 | |
Ps=64π − |
| *162=64π−128 pole połowy soczewki |
| | 2 | |
P
F=128π−2*128=128(π−2) − pole soczewki
2 maj 22:08
Basia:

P = 2*P
1
P
1 = P
wycinkaCBD − P
trójkataCBD
2 maj 22:10
2 maj 22:11
Mila: Dziękuję
Krecikowi.
2 maj 22:16
Mila: Oj, Krecik, podpadłeś.
2 maj 23:02
Ajtek:

Dobry wieczór
Basia, Mila 
.
2 maj 23:04
Mila: Witaj ,Ajtku, jaką masz pogodę? U mnie leje, zimno i mam kiepski nastrój.
Mało ciekawych zadań. Kiepsko wróżę maturze.
2 maj 23:06
krecik:
Nudy, nudy ......... a matura ..tuż, tuż
2 maj 23:07
Ajtek:
Mila, u mnie przelotny deszcz, raczej mżawki niż deszcz. Temperatura taka sobie. Matuta za
dni kilka, a kasztany nie zakwitną

.
2 maj 23:10
Mila: Zakwitną na pewno!
2 maj 23:37
Ajtek:
Wiesz, obawiam się, że jednak nie. Jak ja zdawałem maturę, to już były przekwitnięte.
2 maj 23:39