Zajrzyj
Artur: majac log320=a i log315=b oblicz log2360 jak się to liczyło? może to ktoś obliczyć i dodać
krótkie wyjaśnienie?
2 maj 18:01
Artur: log
320=a log
315=b oblicz log
2360 poprawka
2 maj 18:04
bart: Troche pisania jest

Napisz moze do czego doszedles
2 maj 18:22
Artur: sęk w tym ze nawet nie wiem jak sie za to zabrać? mam podane a i b...i co z tego? jak mam to
przedstawić?
2 maj 18:25
bart: e tam, to nie pisze, jak Tobie sie czekac nie chce na nie..
2 maj 18:25
Igor: ale jak ?
2 maj 18:27
bart: | | log3360 | | log3(20*18) | | log320+log3(32*2 | |
log2360= |
| = |
| = |
| = |
| | log32 | | log32 | | log32 | |
| | a+2log33+log32 | | a+2+log32 | |
= |
| = |
| |
| | log32 | | log32 | |
zaraz Ci zapisze ten log
32 innym sposobem
2 maj 18:28
Igor: ok już łapie
2 maj 18:29
bart: | | 15 | |
a=log320=log3(22*5)=2log32+log35=2log32+log3 |
| =2log32+log315−log33=2log32+b−1 |
| | 3 | |
a=2log
32+b+1 − z tego wyznacz log
32 i mam nadzieje ze Ci wyjdzie tak samo
2 maj 18:31
bart: Artur=Igor?
2 maj 18:32
Artur: nee

Artur=Artur
2 maj 18:34
bart: a Ty zlapales?
2 maj 18:38
Artur: taaa masa przekształceń ale idzie to ogarnąć
2 maj 18:46