matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć ekstrema globalne funkcji
Joanna:
Wyznaczyć ekstrema globalne funkcji f(x,y)=3x−4y+2 określonej na zbiorze: a) C
1
={(x,y): 3x
2
+2y
2
≤11} b) C
2
= {(x,y): x≥0, y≥0, x+y≤10} Z góry dziękuje.
2 maj 16:12