dział; funkcje wykladnicze i logarytmiczne. (Oblicz)
miki: Oblicz;
0,1 ²π / 100 ²⁻π =
2 maj 16:04
adrian: π jest w wykładniku
2 maj 16:06
miki: tak
2 maj 16:09
miki: wiem ze trzeba doprowadzic do takich samych podstaw, a nastepnie odjąć wykladniki . Jednak
zadanie mi nie wychodzi ; /
2 maj 16:13
adrian: | 0,12π | | (10−1)2π | | 10−2π | |
| = |
| = |
| =
|
| 1002−π | | (102)2−π | | 104−2π | |
=10
−2π−(4−2π) = 10
−4
dalej już chyba wiadomo
2 maj 16:16
miki: adrian jestes mistrzem

dziekujeeeee
2 maj 16:18