??
Mat: logarytm:
log5 * log
510 = log
510
log5=
Bardzo prosze o dokladne wyjasnienie co dalej z tym przykladem
2 maj 15:19
Mat: ?
2 maj 15:25
Ewe: log4 z mnożenia wychodzi chyba a do czego jest ten log po znaku = tak jest w zadaniu?
2 maj 15:25
Mat: to jest dalszy ciąg rozwiązania..
2 maj 15:27
Ewe: Niestety nie pomogę

oby na maturze tego nie dali
2 maj 15:30
Mat: rozwiązaniem przykładu jest
log
55 = 1, tylko że nie wiem dlaczego
log55
2 maj 15:32
Kejt: 10log5=5
ze wzoru:
alogax=x
2 maj 15:33
Eta:
| | 1 | |
log5*log510= log5* |
| = 1 |
| | log5 | |
2 maj 15:34
Mat: Kejt jeśli da sie to rozpisac jeszcze bardziej to bardzo bym prosił
2 maj 15:36
szela: Dobrze wyszło Ecie, wyszło jej jak mi "
2 maj 15:36
Mat:
Eta jak zwykle mnie pozytywnie zaskakujesz

dziękuje
2 maj 15:38
Eta:
2 maj 15:38