planimetria
long: Punkty A = (−5, 9), B = (21,−4), C = (21, 6) sa˛wierzchołkami trójka˛ta. Prosta zawierajaca
wysokosc tego trójkata poprowadzona z wierzchołka C przecina prosta AB w punkcie D.
Oblicz długosc odcinka BD.
2 maj 14:12
;): 1 Policz prostą przechodzącą przez punkty A i B
2 Wyznacz prostą prostopadła do prostej i przechodzącą przez punkt C
3. Układ równań prostej i prostej prostopadłej do niej wyznaczysz wtedy punkt D
4. Oblicz długość odcinka BD
2 maj 14:17
Mateusz: |DB| = 2
√5
jak poszukasz to wczoraj był wrzucony pdf z rozwiązaniami z tej maturki z zadania.info
2 maj 14:21