matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heyoo
??????:
jeżeli a
n
jest ciągiem geometrycznym, w którym a
5
=1 i a
7
=16 to a
6
wynosi
mi wychodzi, 4 ale w odpowiedziach jest 4 i −4 dlaczego −4 dodatkowo
2 maj 14:07
ICSP:
a
6
2
= a
5
* a
7
z własności średniej geometrycznej.
2 maj 14:09