matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ściana boczna ostroslupa prawidlowego trójkątnego
zosia:
Ściana boczna ostroslupa prawidlowego trójkątnego jest trójkątem równoramiennym o wysokości h i kącie przy podstawie 45 stopni. Wyznacz objętość ostrosłupa. proszę o rysunek
2 maj 12:07
zosia:
proszę o pomoc
2 maj 12:35
Mendoza:
h=a H=2a
√
3
/2
1
2a
√
3
Pp =
*
* 2a
2
2
a
3
√
3
V =
3
2 maj 12:47
zosia:
dzięki bardzo za pomoc!
2 maj 13:00