2 maj 11:19
Marta: orientujecie się czy na rozszerzeniu obowiązuje schemat Hornera
2 maj 11:21
Mordo: /\ Nie obowiązuje, ale z pewnością ułatwia, jeśli znasz
2 maj 11:26
Wszechwiedzacy: 1) Każdej karcie bankomatowej recreation przypisany numer identyfikacyjny zwany kodem PIN.
Kod decade składa się z czterech cyfr (cyfry mogą się powtarzać, ale kodem PIN nie może być
0000). Oblicz prawdopodobieństwo, że w losowo utworzonym kodzie PIN żadna cyfra się
nie powtórzy. Wynik podaj w postaci ułamka nieskracalnego.
2 maj 11:38
heniek: czyżby zablkokowali ściąganie?
2 maj 11:40
hmm: masz ten arkusz to ja zrobie to zadanie
2 maj 11:41
hmm: prawdopodoobnie ...
2 maj 11:41
heniek: ktoś zdążył coś ściągnąć?
2 maj 11:44
heniek: Wszechwiedzący:
50409000?
2 maj 11:47
Wszechwiedzacy: prosze o podanie obliczeń, to zamieszcze reszte zadań
2 maj 11:52
Loudless: A mógłby ktoś to zadanie wytłumaczyć, bo prawdopodobieństwo to moja zmora:(
2 maj 11:53
heniek: 10*9*8*710*10*10*9
2 maj 11:53
Mateusz: Mi się wydaje, że powinno być tak:
1 pozycja − {1,2,3,4,5,6,7,8,9} −> 9 liczb
2 pozycja − 9 liczb bo odpada jedna ze zbioru powyżej ale dochodzi 0
3 pozycja − 8 liczb
4 pozycja − 7 liczb
czyli: 9 * 9 * 8 * 7 = 4 536
wszystkich: 9 * 9 * 9 * 9 = 6 561
| | 4536 | |
P(A)= |
| no i trzeba się pobawić jeszcze aby był nieskracalny... |
| | 6561 | |
2 maj 11:54
heniek: ale przecież 0 może występować, tylko z tym że pin nie może się składać z samych 0
2 maj 11:56
Loudless: Ale tam pisze, że cyfry moga się powtarzać, zatem czy muszą ,,odpadać''?
Kurcze jeśli zamąciłam coś to przepraszam
2 maj 12:05
Wszechwiedzacy: bede mial wieczorem arkusz, to go zamieszcze
2 maj 12:06
Mateusz: No to mam problem bo dyby PIN mógłby być dowolną liczbą to wszystkich kombinacji:
10*10*10*10=10000 na każdej pozycji dowolna liczba od 0 do 9
no ale skoro nie może być 0000 to odpada jedna opcja i zostaje 9999 kombinacji, ale policzmy to
sobie tak:
1 pozycja − {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} −> 10 liczb
2 pozycja − {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} −> 10 liczb
3 pozycja − {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} −> 10 liczb
4 pozycja − {1,2,3,4,5,6,7,8,9} −> 9 liczb
10*10*10*9=9000 więc gdzie gubię 999 kombinacji?
2 maj 12:07
heniek: mogą się powtarzać, ale nie mogą być same 0. więc wymnożyłem 10*10*10*9(tu nie ma 0)
zresztą i tak to zadanie jest zmyślone więc nie ma co się nad nim zastanawiać
2 maj 12:08
Grześ: Wszystkich możliwości jest:
Ω=10
4−1=9999
| | 10! | |
Zdarzenie A = |
| =7*8*9*10=5040 |
| | 6! | |
| | 5040 | | 560 | |
Teraz P(A) = |
| = |
| |
| | 9999 | | 1111 | |
2 maj 12:08
Mendoza: Hej. Tylko w jednym przypadku nie może być 4 takich samych cyfr (oooo) więc jest 10000
możliwości odjąć jedną. = 9999.
2 maj 12:10
Wszechwiedzacy: bede mial arkusz podstawowy o 15, czesc zadan moze byc podobna, ale to nie jest pewne na 100%
takze zamieszcze go tutaj
pozdrawiam
2 maj 12:10
heniek: Tak macie rację! 50409999
2 maj 12:11
Mendoza: Grześ, nie jestem przekonany do twojego rozwiązania.
2 maj 12:11
heniek: skąd będziesz mieć ten arkusz? takie zadanie nie może się pojawić ze względu na jego treść.
forma może być podobna.
2 maj 12:12
Grześ: A Ty Mendoza pokaż mi jak Ty skróciłeś ułamek... bardzo ciekawe....
2 maj 12:13
Mateusz: Grześ ma dobrze bo w PINie na pierwszym miejscu może być 0
2 maj 12:13
Gaja: a nie 504/1111 ? pinów masz 9*9*8*7=4536
2 maj 12:14
Gaja: a nie 504/1111 ? pinów masz 9*9*8*7=4536
2 maj 12:14
Loudless: Dzięki, ja zajrzę choćby z ciekawości, żeby przypomniec sobie podstawowe zadania
2 maj 12:16
Mateusz: PIN:
1 pozycja − {1,2,3,4,5,6,7,8,9} − 9 liczb ale jeszcze może być przecież nieszczęśliwe 0

−
łącznie 10 cyfr
2 pozycja − 10−1 = 9
3 pozycja − 9−1 = 8
4 pozycja − 8−1 = 7
10*9*8*7=5 040
2 maj 12:16
stokrotka: czemu jest podzielone przez 6! ?
2 maj 12:17
Mateusz: 10!6! =
6!*7*8*9*106! = 7*8*9*10
2 maj 12:18
stokrotka: Ok −rozumownie Mateusza jest dla mnie jasne
2 maj 12:18
luk18: Ja też mam pytanie co do tego ściągania? Ma ktoś tamte arkusze? Bo wszedłem i nie mogłem
ściągnąć
2 maj 12:18
Wszechwiedzacy: dobra mam nastepne
Oblicz ile wynosi stosunek dlugosci boku trojkata rownobocznego do dlugosci boku kwadratu?
przy zalozeniu ze pola sa rowne.
prosze podawac obliczenia pokolei, krok po korku , najlepiej, aby inni tez korzystali

te zdjecia sa zrobione aparatem, wiec niektorych nie da sie odczytac
2 maj 12:19
Grześ: bo to jest wzór na wariacje bez powtórzeń, gdzie ma znaczenie kolejnośc, ale nie ma powtórzeń
tych samych elementów:
| | 10! | | 10! | |
W104= |
| = |
| =....=5040 |
| | (10−4)! | | 6! | |
2 maj 12:19
Gaja: a nie 504/1111 ? pinów masz 9*9*8*7=4536
2 maj 12:20
Mateusz:
Gaja, może być jeszcze 0 na pierwszej pozycji!
2 maj 12:21
matura2011: czy ktoś pobrał ten arkusz z angielskiego

pilne
2 maj 12:23
stokrotka: Wszechwiedzący to co piszesz to rozszerzenie czy podstawa?
2 maj 12:24
Grześ: tak więc korzystamy ze wzorów:
| | a2√3 | |
P1= |
| pole trójkąta, gdzie a−bok trójkąta równobocznego |
| | 4 | |
P
2=b
2, gdzie b= bok kwadratu, porównujemy:
2 maj 12:24
Wszechwiedzacy: podstawa, rozszerzenie bedzie wieczorem, tak jak mowie nie dam glowy ze to bedzie na maturze

cos z tego na 100%
2 maj 12:26
matura2011: hallooo

pomóżcie
2 maj 12:26
matura2011: czy ktoś ma te arkusze pobrane
2 maj 12:28
Wszechwiedzacy: | | 4√3 | |
a wynik czasem nie ma byc |
| ? |
| | 2 | |
2 maj 12:29
matura2011: czy ktoś mi pomoże

dlaczego tacy jestescie

powiedzcie jak to pobrać
2 maj 12:30
Mendoza: Tak, nie zwróciłem uwagi na 0 w pierwszej pozycji. Mój błąd.
2 maj 12:31
Gaja: a z polskiego coś przeciekło?

strona mi się nie otwiera
2 maj 12:31
Mendoza: Przestań się mazać.... Chłopaki nie płaczą
2 maj 12:31
stokrotka: | | 2 | |
chodzi o to żeby 'a' czyli bok trójkąta był u góry. dlatego |
| |
| | 4√3 | |
2 maj 12:32
Mendoza: Nie ma przecieków. Te stronki mogą być użyte do zainfekowania waszego komputera syfami...
2 maj 12:32
wolfy: robicie z tej strony onet... weźcie się uspokójcie, jakby był "prawdziwy" przeciek CKE po
zobaczeniu tego mogłaby anulować wyniki matur wiec wyluzujcie
2 maj 12:33
Gaja: przeciek jak przeciek. jest co roku. nie musi być z CKE, wystarczy drukarnia czy inny
podwykonawca
2 maj 12:35
Matt: To 2 zadanie troche za dziwne jak na mature podst mi się wydaje

Chyba że jako wykaż..
2 maj 12:37
matura2011: no włąsnie

a ja chce tylko zobaczyc co przeciekło prooosze was wyślijcie na maila
impressions92@o2.pl
2 maj 12:37
Alexis: no dobrze Ci wyszlo
2 maj 12:37
stokrotka: ale jest proste wiec moze byc na podst. z drugiej strony ciężko uwierzyć,że ktoś wrzucałby
zadania z matury na forum..

jednak nic nie zaszkodzi przeczytać i zadania sobie zrobić
2 maj 12:38
2 maj 12:39
wolfy: nie rozumiem jak ludzie mogą ufać pdf'om z nieznanych źródeł − przecież w środku może być
złośliwy kod...
2 maj 12:39
matura2011: jak to pobraliscie

2 maj 12:40
Wszechwiedzacy: to nie chodzi o to, jezeli zauwazyliscie, to z roku na rok poziom matematyki wzrasta, mozemy
sie spodziewac trudniejszych zadan, nie wiem czy to jest fake czy nie, ale nie zaszkodzi
rozwiazac chyba?
2 maj 12:40
Gaja: wolfy: to się nazywa maturalna desperacja
2 maj 12:40
stokrotka: wątpię żeby to był prawdziwy przeciek jeśli chodzi o angielski

i nie da się tego ściągnąć.
2 maj 12:40
wolfy: Alexis jakbyś zobaczyła kod strony wiedziałabyś ze to tylko jest podkreślone i nigdzie nie
prowadzi dlatego nie chce się otworzyć....
2 maj 12:40
stokrotka: Wszechwiedzacy a zadania z matmy skad masz?
2 maj 12:42
Matt: Toż to zwykłe zaplecze! I nawet nie tematyczne, to jakiś syf i spam. Ale zadania daj, chętnie
pocwiczymy przed maturą.
2 maj 12:42
Alexis: to czemu w komentarzach ludzie wypisuja ze sciagneli ?
2 maj 12:42
matura2011: no własnie
2 maj 12:44
stokrotka: a skad wiesz,ze to co piszą jest prawdą? Mógł test byc udostepniony faktycznie tego
26kwietnia... ale juz nie jest.
2 maj 12:44
Ktos: No bo ściągnęli i przerobili te zadania, nie rozumiem w czym problem.
2 maj 12:45
Alexis: noo.. mówi sie trudno
2 maj 12:46
matura2011: a jak przeczucia z polskiego?
2 maj 12:53
Rivi: Wszechwiedzacy, poziom matematyki wzrasta? to mnie rozbawiłeś... porównaj sobie zadania sprzed
kilku lat, nie wspominając o tym sprzed 10 i więcej... Ciągle kroją materiał na maturę.
2 maj 13:00
3mps!: a rozszerzenia?
2 maj 13:01
Wszechwiedzacy: Prosta o równaniu
−√3y=10−√3x
pod jakim katem jest nachylona do osi OX, 45/60 wyszlo jak liczylem,
mozecie innym napisac rozwiazanie
2 maj 13:07
Wszechwiedzacy: rozszerzenia beda wieczorem
2 maj 13:08
2 maj 13:09
Alexis: no wlasnie ? dziwne te zadania jak na mature a aj widze tylko 2 ^^
2 maj 13:15
heniek: co rok są "przecieki", ale ich wiarygodność jest żadna.
żartuje, mój ojciec pracuje w drukarni gdzie drukowane są arkusze egzaminów.
tu przykład zadania z matematyki podstawowej za 2 pkt:
W cylindrze znajduje się 7 kul koloru białego, 3 czarne oraz 4 o barwie niebieskiej.
Losujemy 2 kule bez zwracania i ze zwracaniem. Wylicz prawdopodobieństwo wyciągnięcia kul o
różnych kolorach w tych dwóch przypadkach.
2 maj 13:20
Wszechwiedzacy: haha, kazdy kto ma problem z zadaniem, pisze teraz ze przeciek, i jest liczone w mig

cwaniaczki
2 maj 13:24
mika: za 2 pkt to by takie zadanie nie bylo
2 maj 13:27
Wszechwiedzacy: dokladnie
2 maj 13:28
heniek: hah nie, akurat ja sobie robię jaja
ale moje zadanie wymyślone przeze mnie jest bardziej prawdopodobne niż z jakąś "CHIWERĄ"

2 maj 13:28
Matt: A to z tym kątem nachylenia to mógłby ktoś zrobić, to dziwne rzeczy mi wychodzą
2 maj 13:29
Ania_xa: to jakaś ściema − nie da się tego pobrać. Ktoś sobie witrynę promuje.
2 maj 13:32
Wszechwiedzacy: tgα=a , tam nie ma nic do liczenia
2 maj 13:33
Godzio:
Podstawą czworościanu ABCD jest trójkąt prostokątny ABC o kącie ostrym α i promieniu okręgu
wpisanego r. Spodek wysokości puszczonej z wierzchołka D leżu w punkcie przecięcia się
dwusiecznych trójkąta ABC, a ściany boczne wychodzące z wierzchołka kąta prostego podstawy
tworzą kąt β. Obliczyć objętość tego ostrosłupa.
To jest pewne zadanie na rozszerzenie jakby ktoś chciał. Podam od razu odpowiedź, którą
opracował pewien matematyk:
| | √2 | | | | π | |
V = |
| r3 |
| , β ∊ ( |
| ,π) |
| | 3 | | cosα√−cosβ | | 2 | |
2 maj 13:33
kartofel: przeciek
2+2*2
A) 1 B) 4 C) 8 D) 6
2 maj 13:33
wolfy: Godzio jaja sobie robisz? to już niesmaczne xD Do tego "rozszerzenie będzie wieczorem xD"
2 maj 13:35
heniek: to zadanie róbcie, mówic to syn drukarza CKE!
W cylindrze znajduje się 7 kul koloru białego, 3 czarne oraz 4 o barwie niebieskiej.
Losujemy 2 kule bez zwracania i ze zwracaniem. Wylicz prawdopodobieństwo wyciągnięcia kul o
różnych kolorach w tych dwóch przypadkach.
2 maj 13:35
kartofel: Synek przez ciebie wylece z roboty!
2 maj 13:36
Matt: Boże.. Haha ;x
2 maj 13:38
Alexis: Tjaa humor wam dopisuje ale mi nie
2 maj 13:38
wolfy: Alexis miałaś 3 lata na opanowanie materiału wiec do kogo masz pretensje?
2 maj 13:39
wolfy: Alexis miałaś 3 lata na opanowanie materiału wiec do kogo masz pretensje?
2 maj 13:39
Wszechwiedzacy: 3lata, az za duzo czasu
2 maj 13:41
wolfy: Przepraszam za double−posta stronę teraz otwiera pełno ludzi którzy obudzili się przed chwila
ze matma w czwartek ^^
2 maj 13:43
Wszechwiedzacy: matma pikus, POLSKI W SRODE

bele 30% trzeba walczyc
2 maj 13:43
kartofel: COOOO MATMA W CZWARTEK

2 maj 13:44
kartofel: 100.
2 maj 13:45
Rivi: Jaki czwartek, przecież przełożyliśmy na za tydzień?
2 maj 13:51
Alexis: wolfy a ty skad mozesz wiedziec jak mi idzie z matmy
2 maj 13:52
heniek: twoj nick jest malo matematyczny ot co!
2 maj 13:55
Wszechwiedzacy: Kolejne zadanko
Wierzcholkiem trapezu ABCD jest punkt B=(3,−6) , prosta o rownaniu y=3x−2 zawiera podstawe CD.
Wylicz równanie prostej AB w ktorej zawiera sie ta podstawa
2 maj 14:00
martuniaaa xD: Do matury zostało kilka dni. W Internecie rozpoczęły się wielkie poszukiwania przecieków. Wiele
osób na próżno poszukuje na rozmaitych forach i stronach internetowych pytań, testów i
odpowiedzi. Wykorzystują to oszuści, którzy często zamiast arkuszy udostępniają wirusy i
trojany.
2 maj 14:00
martuniaaa xD: Sami widzicie, że "najnowsze pewniaki" to strata czasu. Zachęcam więc was do nauki. Nie dajcie
się oszukać. A arkusze, odpowiedzi, pytania, klucze itp. będą dostępne po maturze
2 maj 14:03
Mateusz: CD: y=3x−2
AB: y=3x+b
−6=3*3+b −6=9+b b=−15
AB: y=3x−15
proste
2 maj 14:04
wolfy: martuniaaa xD: polać jej dobrze gada!
2 maj 14:04
Wszechwiedzacy: zczajcie czy sa takie zadania na necie , bo tak to nie chce mi sie ich przepisywac...
2 maj 14:06
Alexis: wszechweidzacy a skad masz zadania ? masz znajomego ktory pracuje w drukarnii xD
2 maj 14:10
Jordan: Da ktoś linka do tego arkuszu też ciekawe jestem
2 maj 14:12
Wszechwiedzacy: powiedzmy ze mam znajomego ktory ma znajoma, ktora ma ........
2 maj 14:12
Jordan: to czemu nie zachowasz tego dla siebie

?
2 maj 14:14
martuniaaa xD: Ja mam znajomego na koparce

no cóż może wykopie jakąś kapsułę czasu w której będą jakieś
zadania. oblicz prawdopodobieństwo że zaś zostanie wykopana
2 maj 14:15
Alexis: no zobaczymy czy rzeczywisice na maturze beda takie pytania

Jak tak to przyajde do ciebie i
opijamy xD
2 maj 14:17
Wszechwiedzacy: jestes dziewczyna?
2 maj 14:17
martuniaaa xD: Blondynka
2 maj 14:19
Alexis: majac log320=a i log315=b oblicz log2360
2 maj 14:20
Alexis: do kogo wszechwiedzacy skierowales pytanie ?
2 maj 14:21
wolfy: tak tak a ja liczę ze spotkam siebie z "przyszłości" dzień przed matura i dam sobie rozwiązania
matury...
2 maj 14:21
Wszechwiedzacy: 5 43* 3√55
zapisz w postaci 5x
2 maj 14:23
Jordan: proste
2 maj 14:24
Wszechwiedzacy: nie che mi sie wynikow pisac
2 maj 14:24
Jordan: Wszechwiedzacy wrzuć może pytania na jakis server bedzei szybciej
2 maj 14:25
heniek: 5 do 43 * * 5 do 53
2 maj 14:28
heniek: ej tylko ja cierpie na otępienie przedmaturalne? w sensie nie, że nic nie pamiętam, ale
rozpiera mnie energia i najebałbym kogoś
2 maj 14:29
heniek: ale nic z tego, skupie teraz energie jak laser na czytaniu streszczenia granicy
2 maj 14:32
grzes: ale jak ma wygladac ta potega czyli bedzie to 53 ? tak?
2 maj 14:39
Alexis: ja jeszcze nie zaczelam czytać streszczeń lektur
2 maj 14:39
Jordan: a po co

? tam zawsze coś napiszesz
2 maj 14:41
Arek: te zadania, które piszecie na pewno nie pojawią się na maturach

nikt nie będzie ryzykował więzieniem, żeby nam z dobrej woli podać pytania egzaminacyjne. Nie
mam złudzeń w tej kwestii
2 maj 14:45
grzes: to bedzie 53 tak czy nie?
2 maj 14:46
Wszechwiedzacy: liczba 30 to p% liczby 80 , zatem p = ile %
2 maj 14:49
Alexis: do grzes : masz rozlozyc tak logarytm zeby popodstawiac " a " i "b" to nie bedzie konkretna
liczba wynik to : ( w liczniku ) 3a−b+5 ( w mianowniku) a−b+1
2 maj 14:54
qq: @Wszechwiedzacy wyjdz stad i nie rob zamieszania
2 maj 14:54
Rapid: czemu? dobrze, sprawdzić się nie zaszkodzi, liczę na Cb Wszechwiedzący i nie tylko ja
2 maj 16:29
martuniaaa xD: kruca mac boje sie tej matury niby mi dobrze idzie bo mam 4 z matmy pisze probne na okolo 65 %
2 maj 16:40
qq: @Rapid sprawdzic sie mozesz inaczej niz czekac na jakies denne zadania od oszustow
@martuniaaa xD ty sie martwisz? ja chcialbym zdac tylko ... i tego nawet nie jestem pewnien
2 maj 16:42
bob: uuu martuniaaa nie masz szans

przykro mi
2 maj 16:42
Rapid: co za różnica? jak tutaj przynajmniej jest jakaś szansa
2 maj 16:44
2 maj 18:32
2 maj 18:40
standardy maturalne: hm,ciekawe.Czy ktos mądry wie jak to pobrac?
2 maj 18:57
Rapid: Wszechwiedzący miał zapodać arkusz
2 maj 20:28
taki tam: no i wyszło jak zwykle
2 maj 21:10
Rapid: pisać te arkusze
3 maj 02:06
ceaser I: a teraz takie pytanie, co roku były jakieś przecieki i otóż moje pytanie jest takie; czy jest
choć jedna osobą która potwierdziłaby że chociaż jedno zadanie z przecieków było prawdziwe
?!?!?!

?
3 maj 11:53
Epo: Dalej są tu jacyś naiwniacy co myślą, że to prawdziwe przecieki ?
3 maj 11:54
Domin: nie ale w sumie może ktoś wrzucic matme to będą nowe zadanka do poćwiczenia jesli ktoś pobrał
niech podesle na speedyshare.com
3 maj 12:10
Kołowczyc: SĄ PRZECIEKI


NA STRONIE .pl
3 maj 12:16
3 maj 12:27
Epo: Emes, jesteś taki naiwny czy to żart ?
3 maj 12:39
Kołowczyc: kurde podałem, adres nie wchodzi

coś zablokowane jest....

Ale trudne te zadania eh....
3 maj 12:42
Tarek: Na stronie znajduje sie złośliwe oprogramowanie gratuluje wszystkim którzy tam weszli
3 maj 12:43