matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parzystosc
emma:
sprawdzic czy funkcja jest parzysta czy nie
2x
2
f(x)=
(x+2)
2
2 maj 11:14
Kejt:
parzystość: f(−x)=f(x)
2(−x)
2
L=
(−x+2)
2
2x
2
P=
(x+2)
2
L=P => funkcja jest parzysta
2 maj 11:19