już się pogubiłem ...
roman: może ktoś to rozwiązać :
( x−1)2 + ( −2x+b+3)2=5
no ja tyle zrobiłem
x2−2x+1...no i teraz w tym nawiasie jako a ze wzoru skkr mnozenia potraktowac −2x+b czy b+3
>?
bardzo proszę o pomoc
2 maj 10:52
roman: podbijam
2 maj 11:01
Mateusz: (−2x+b+3)2 = (−2x+b+3) * (−2x+b+3) = każdy wyraz przez każdy?
2 maj 11:01
2 maj 11:03
roman: o bardzo dziękuję
2 maj 11:04
roman: szela [ pewnie masz na imie Jakub ] powiedz mi prosze z jakiej striny to jest >>?
2 maj 11:06
2 maj 11:08
roman: dziękuję
2 maj 11:08