zas
MariaO: ze zbioru {0,1,2,3,4} Jaś losuje dwie liczby. oblicz prawdop. ze conajmniej jedna z nich jest
rozwiazaniem rownania x3 −x =0
1 maj 23:05
Maryjusz: losuje ze zwracaniem czy bez?
1 maj 23:09
M4ciek:
Wg mnie bez zwracania , bo dwie liczby , to chyba nie 0 i 0.
x
3 − x = 0
x(x
2 − 1) = 0
x(x − 1)(x + 1) = 0
x = 0 v x = −1 v x = 1
Ω = 5 * 4 = 20
A − conajmniej jedna : {(0,1),( 0,2) (0,3) (0,4),(1,2),(1,3),(1,4)} = 7
1 maj 23:16
M4ciek:
| | 1 | |
Jak ze zwracaniem to będzie P(A) = |
| |
| | 2 | |
1 maj 23:18
M4ciek:
I skąd mam na maturze o tym wiedzieć

?
1 maj 23:18
M4ciek: Powie mi ktoś

?
1 maj 23:35
M4ciek:
2 maj 15:45
M4ciek: Podbijam po raz kolejny

Czy to ma być ze zwracaniem czy bez bo mnie to męczy

?
2 maj 16:48