wielomiany pilne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SzymeQ: Liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=ax
3+3x
2+bx+4. Reszta z dzielenia tego wielomianu
przez dwumian x=1 =12:
a) oblicz wpółczynnik a i b,
b) rozwiąż nierówność w(x)<0 TO MNIE NIE INTERESUJE BO TO ŁATWE, JAK ZROBI SIĘ a)

w punktacji za to zadanie są 3 punkty za podpunkt a):
−zapisanie równania 8a+2b+16=0 >>> to spoko wiem skąd, liczę w(2)
− zapisanie równania −a−b+7=12 >>> TO NIE WIEM SKĄD SIĘ WZIĘŁO, O TO MI SIĘ GŁÓWNIE ROZCHODZI,
− rozwiązanie powyższego układu i wyznaczenie a i b >>> to już pryszcz jak skumam o co chodzi z
tym 2 równaniem