ratunku - matura ;p
Ola: Ola: 1) liczbą odwrotną do liczby (5311 − 2111) * 3√−8 jest ?
2) liczba 3√3*6√3 jest równa ?
3) liczba log2(log20 + log5) jest równa ?
4) Wyrażenie 2√50 − 4√8 zapisane w postaci jednej potęgi wynosi ?
1 maj 22:21
Ola: * do 1
(5311 − 2111)
1 maj 22:23
Mila: (5311−2111)*
3√−8=3211*(−2)=−6422
2) 3
√3*6
√3=18*3=48
4)2
√25*2−4
√4*2=spróbuj dalej
1 maj 22:43
Mordo: 5311 − 2111 = 3211?
1 maj 22:46
wolfy: 3) log2(log 100) = log2 2 = 1
1 maj 23:14
Sweger: 2
√50−4
√8=
2
√25*2−4
√4*2=
2*5
√2−4*2
√2=
10
√8−8
√2=
2
√2
1 maj 23:28