Proszę o pomoc z zadaniem ! W trójkącie prostokątnym o przyprostokątnej AC równ
gosc: Proszę o pomoc z zadaniem ! W trójkącie prostokątnym o przyprostokątnej AC równej 12, obrano
punkt D, który jest oddalony od punktu B o 6, a od punktu A o 4. Poprowadzono prosta
prostopadłą do boku AC, która przecina bok AB w punkcie E.Oblicz długość odcinka ED?
1 maj 21:48
uhu: Coś mi nie chce zaskoczyć rysowanie, próbowałeś kombinować coś z podobieństwem ? abc do fae (f
jest na AC) lub dae do deb
1 maj 22:15
Mila:

4
2+(AB)
2=6
2
AB=
√36−16=
√20
8*AB=12*DE
DE=,,
1 maj 22:29
uhu: Mila skąd wiesz że ten pkt leży na AC ?
1 maj 22:45
uhu:
1 maj 22:47