Nierówność trygonometryczna
myth: 2 cos2 x + sin x > 1
Jaki wychodzi przedział? Dzięki za pomoc.
1 maj 20:48
kachamacha: cos2x=cos2x−sin2x
cos2x=1−sin2x
rozpisz to
1 maj 20:51
myth: Kurcze, źle napisałem ma być 2cosx nie 2cos2x. Chodzi mi tylko o przedział.
1 maj 20:53
myth: Kurcze, źle napisałem ma być 2cos2 x nie 2cos2x. Chodzi mi tylko o przedział.
1 maj 20:53
SzymeQ: Jeśli chodzi ci o rozwiązanie czyli przedział równania takiego, bo nie wiem już jakie ma być bo
tyle razy zmieniałaś

:
2cos
2x+sinx>1
to mi wyszło:
x∊(−
12;1)
1 maj 23:12
Eta:
nie ........
sinx € ( −12, 1)
x€ ........... narysuj wykres y= sinx w przedziale ZW=( −12, 1)
i wybierz rozwiązania dla x€ <0,2π>
1 maj 23:17