..
bart: Znaleźć moc lokomotywy pociągu, składającego się z n=6
wagonów o jednakowych masach m=4 t, jeżeli w ciągu
czasu t=10 s od początku ruchu pociąg uzyskał szybkość 10
metrów na sekundę. Przyjąć, że efektywny współczynnik
tarcia f=0,2.
odp. 355kW
wiem ze proste, ale tez nie mam pomyslu:(
1 maj 18:58
bart:
1 maj 19:10
Godzio:
My za takie banały się nie bierzemy
1 maj 19:11
bart: zrobcie wyjatek
1 maj 19:11
bart: to jest jako pierwsze zadanie w dziale− czyli najlatwiejsze

zeby zrobic dalsze, musze to
zrobic, a nie mam pomyslu..

to jakies latwe obliczenia musza byc
1 maj 19:12
Godzio:
| | m | |
g = 10 |
| −− tak przyjąć ? |
| | s2 | |
1 maj 19:16
bart: taaa
1 maj 19:17
Godzio:
| | m | |
To Ci powiem, że nie wychodzi, jak przyjmę g = 9,8 |
| to wychodzi 355kW |
| | s2 | |
1 maj 19:20
bart: to moze mi napisz dwie pierwsze linijki Twoich rozwazan i sprobuje dojsc

potzrebuje
poczatkowego zalozenia
1 maj 19:21
Godzio:
P = ?
m
c = 6 * 4 000 = 24 000 kg
t = 10s
f = 0,2
F
T = f * F
N ⇒ F
T = ...
v = a * t ⇒ a = ...
F
w = F − F
T gdzie F
w = m
c * a
W = F * s = ...
1 maj 19:23
bart: zdajesz fize na maturce?
1 maj 19:26
Godzio:
Ta ... rozszerzenie
1 maj 19:27
Jordan: zapytaj czego nie zdaje bedzie szybciej
1 maj 19:30
bart: nie chce wpasc w kompleksy

z reszta zadan juz sobie poradze mam nadzieje

dzieki!
1 maj 19:31
Aldo: Rozszerzonego polskiego Godzio na pewno nie zdaje !
1 maj 19:31
Godzio:
Jeszcze tego by brakowało
1 maj 19:35
Aldo: a angielski rozszerzony piszesz?
1 maj 19:36
Godzio:
Niemiecki

Angielskiego w ogóle nie zdaje
1 maj 19:37
Aldo: o kurde, niemiecki ? Straszne. Już prędzej podjąłbym się rozszerzonej Wiedzy o kulturze niż
niemieckiego
1 maj 19:39
Godzio:
Nie jest taki zły, jak się zna zasady to jest prostszy niż angielski
1 maj 19:45
Aldo: Toć.. jak się zna to pewnie ja...
1 maj 19:48
Godzio:
1 maj 19:51