Ratunku...
Chromosom: POMOCY!
Jak podzielić x
4+8x
3+4x
2 przez x
3+3x
2+3x+1?
Mi wychodzi x+5 i reszta −14t
2−16t−5, a tak ma nie wyjść


1 maj 18:39
adrian: mi też tak wychodzi ale zamiast t ma byc x

zobacz czy dobrze przepisałeś funkcje
1 maj 18:45
magda: x + 5
x4+8x3+4x2 : x3+3x2+3x+1
−x4−3x3−3x2−x
= 5x3+x2−x
− 5x3−15x2−15x−5
= −14x2−16x−5
też mi tak wyszło
1 maj 18:48
magda: x + 5
x4+8x3+4x2 : x3+3x2+3x+1
−x4−3x3−3x2−x
= 5x3+x2−x
− 5x3−15x2−15x−5
= −14x2−16x−5
też mi tak wyszło
1 maj 18:49
magda: x + 5
x4+8x3+4x2 : x3+3x2+3x+1
−x4−3x3−3x2−x
= 5x3+x2−x
− 5x3−15x2−15x−5
= −14x2−16x−5
też mi tak wyszło
1 maj 18:49
Chromosom: Dobra bo miało być x4+4x3+4x2 i dlatego źle wyszło.
1 maj 18:49