123
ceaser I: W jednej urnie są 4 kule: czerwona, biała, niebieska i zielona, a w drugiej urnie są 3 kule:
czerwona, biała i zielona. Losujemy po jednej kuli z każdej urny. Jakie jest
prawdopodobieństwo wyciągnięcia dwóch kul w tym samym kolorze?
1 maj 18:32
Eta:
A= {(cz,cz) (b,b), (z,z)}
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| + |
| * |
| = 3* |
| * |
| =........ |
| | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | |
1 maj 18:37
Mateusz: |Ω|=4*3=12
A={(czerwona,czerwona) {biała,biała) (zielona,zielona)}
|A|=3
1 maj 18:38
magda:

wydaje mi się że powinno to być tak
A={(c,c),(b,b),(z,z)}
| | 1 | 1 | 1 | 1 | | 1 | 1 | 1 | 1 | | 1 | 1 | 1 | 1 | |
P(A)= |
|
|
|
| + |
|
|
|
| + |
|
|
|
| = |
| | 2 | 4 | 2 | 3 | | 2 | 4 | 2 | 3 | | 2 | 4 | 2 | 3 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | | 1 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| = |
| |
| | 48 | | 48 | | 48 | | 48 | | 16 | |
1 maj 18:43
ceaser I: dzieki wielkie
1 maj 18:45