dawdwadwd
przem : Dana jest prosta o równaniu x+y+3=0 oraz parabola o równaniu x²−(m−2)x−y+m=0, gdzie m jest
parametrem.
Dla jakich wartości parametru m częścią wspólną tych dwóch figur jest jeden punkt?
1 maj 17:50
adrian: z równania prostej oblicz y i podstaw do okręgu
z powstałego równania Δ=0
1 maj 17:52
adrian: poprawka to drugie równanie to nie równanie okręgu a funkcja kwadratowa
ale sposobu rozwiązania nie zmienia
1 maj 17:54
przem : Mógłbyś to napisać, nie do końca wiem o co ci chodzi.
1 maj 18:03
przem : ponawiam
1 maj 19:22
bart: y=−x−3 podstaw do drughiego rownania i policz delte ktora musi w tym przypadku wynosic 0
1 maj 19:23
berek : i jeżeli policze Δ z tym zerem, to mam wyliczyć pierwiastek równania kwadratowego i to będzie
rozwiązaniem ?
1 maj 20:03
berek: halo halo
1 maj 20:14
berek :
1 maj 20:47
berek :
1 maj 20:58
berek :
1 maj 21:10
berek :
1 maj 21:10
berek :
1 maj 21:10
berek :
2 maj 11:21