awdawd
12345: zbadaj dla jakich wartości parametru k nierówność x2+(2k−2)x−k+3>0 jest spełniona przez każdą
liczbe rzeczywistą.
1 maj 17:28
54321: podbijam
1 maj 18:05
ICSP: a>0
Δ <0
rozwiązanie to iloczyn tcyh przedziałów.
1 maj 18:05
ICSP: no to w sumie to Δ < 0 tylko musi być.
1 maj 18:07
54321: nie rozumiem tego zadania wogóle ....
1 maj 18:09
przem : Mógłby ktoś napisać wynik, żebym mógł sprawdzić ?
1 maj 18:12
ICSP: k ∊ (−1;2) mogłem się pomylić bo w pamięci liczyłem. Kartki nie mam koło siebie a że człowiek
rozleniwiony to się nie chce sięgnąć.
1 maj 18:15
54321: nie wiem może ktoś to rozwiązać krok po kroku
1 maj 18:37
54321: bardzo proszę
1 maj 18:37
54321: podbijam
1 maj 18:47
ICSP: a = 1
b = 2k−2
c = −k + 3
b2 − 4ac < 0 Tylko podstawić.
1 maj 18:51
54321: aha no teraz to już to widze

bardzo Ci dziękuję
1 maj 19:28
przem : Identyczny wynik

.
1 maj 19:30