Funkcja Kwadratowa
Mateunio: Dana jest funkcja ∫(x)= - x2 + x
a) zapisz wzór tej funkcji w postaci kanonicznej
b) znajdź współrzędne wierzchołka paraboli W=(Xw , Yw)
c) wyznacz miejsce zerowe tej funkcji jeśli istniej
d) zapisz wzór tej funkcji w postaci iloczynowej
26 lut 13:45
:):
a) zapisz wzór tej funkcji w postaci kanonicznej
b) znajdź współrzędne wierzchołka paraboli W=(Xw , Yw)
c) wyznacz miejsce zerowe tej funkcji jeśli istniej
d) zapisz wzór tej funkcji w postaci iloczynowej
26 lut 15:42