matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
traalalalallalalalalalal
Chromosom:
30
∫
dt
(1+t
2
)
2
Co zrobić z tym kwadratem?
1 maj 16:05
Grześ:
podstawienie: t=tgs
ds
dt=
cos
2
s
czyli:
30
ds
∫
= 30 ∫ cos
2
s ds
1
cos
4
s
cos
2
s
1 maj 16:12
bi:
Zastosuj całkę pettisa.
1 maj 22:40