c
Dżastin: punkty A=(1,√3) B=(5,5√3) są wierzchołkami trójkąta równobocznego. wyznacz współrzędne
wierzchołka C.
1 maj 15:10
ICSP: 1.policz długość odcinka AB.
2.policz długość wysokości tego trójkąta ze wzoru na wysokość .
3.Wyznacz prostą prostopadła do prostej AB przechodzącą przez środek odcinka AB
4.Odmierz na tej prostej wcześniej wyliczoną wysokość
1 maj 15:18
Dżastin: 3 nie potrafię... mógłbyś mi to rozpisać?
1 maj 15:25
Absolwent :): a1*a2= −1
1 maj 15:25
Absolwent :): oraz musisz w nim użyć wzoru na współrzędne środka odcinka AB
1 maj 15:31