matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz różnicę ciągu arytmetycznego, w którym.. Proszę o pomoc :)
sylwia992:
1
1
4
a
2
=log
2
+log
3
27 oraz a
3
+a
5
=
3
√
9
*[[
]
do potęgi
]
2
8
3
3
1 maj 13:05
M:
17 mar 23:40
Krzysiek:
a
2
=0
1
a
3
+a
5
=
9
1
a
2
+r+a
2
+3r=
9
1
2a
2
+4r=
9
1
4r=
9
1
r=
36
18 mar 10:33