Kilka zadań do rozwiązania.
ania: Kilka zadań do rozwiązania.
1.
Pan Krzysztof ma w portfelu tylko banknoty o nominałach 100zł i 200zł i nie ma monet.
Pan Krzysztof obliczył, że "w jednym banknocie" ma średnio 120zł. Oblicz, jakim procentem
wszystkich banknotów w portfelu są banknoty o nominale 100zł
2.
b1=0,(9)
b2=cos45 stopni
b4=1/2*(sin45 stopni)
Oblicz sumę pierwszych dziesięciu wyrazów ciągu bn.
Wynik podaj w postaci ułamka o całkowitym mianowniku.
3.
a1=3x-5
a2=x2+3
a3=5x+3
Oblicz a6.
4.
Bok AB trójkąta równobocznego o boku sługości 10cm jest średnicą okręgu, który przecina
pozostałe boki trójkąta w punktach K i L. Oblicz sumę pól zacieniowanych figur.
RYSUNEK: 43.tinypic.com/122opag.jpg
26 lut 11:47