matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć granicę ciągu
dagmara 625:
jak obliczyć granicę ciągu o wyrażeniu (1− 1/n
2
)
n
30 kwi 19:55
M:
17 mar 23:40
Krzysiek:
−1
−1
n
lim n→
∞
(1+
)
n
= lim n→
∞
[(1+
)
n
2
]
=(e
−1
)
0
=1
n
2
n
2
n
2
limn→
∞
U{n}[n
2
}=0
18 mar 11:50