matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie (z zalozeniem).
Patitp:
Log 1/2(x
2
−7)=2
30 kwi 19:46
Maryjusz:
1
(x
2
−7)=100
2
x
2
=207 x=
√
207
30 kwi 20:01
Maryjusz:
założenie:
1
(x
2
−7)>0
2
x
2
>7 x>
√
7
v x<−
√
7
30 kwi 20:02