pleasss
kas: jaka liczba należy do zbioru rozwiązań nierówności (x−2)(x+3)<0
jak to policzyć..?
30 kwi 19:03
Kejt: x∊(−3;2)
30 kwi 19:08
Sweger: piszesz ze albo x−2=0 ∨ x+3=0
x=2 v x=−3
teraz rysujesz oś liczbową zaznaczasz pkt −3 i 2, ramiona paraboli skierowane są do góry i
odczytujesz to co jest pod osią OX. tak jak napisał Kejt rozwiązaniem jest przedział x∊(−3;2)
30 kwi 19:18
Kejt: napisała!
30 kwi 19:18
kas: dzięki wielkie za pomoc
30 kwi 19:28
Sweger: oj przepraszam, na przyszłość będę wiedzieć
30 kwi 21:48