matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste zadania na pochodne
Pawel:
Proste zadania na pochodne Obliczyc pochodzne funkcji: 1) f(x) =
ln(
√
x
+3sinx)
x
2
− cosx/2
2) f(x)= (
1
x
+5x)
arccos3x
3) f(x)= (
√
x
+sin2x)
arcsin2x
4) f(x)=
xe
−x
ln(x
2
+1)
30 kwi 18:31