matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania z logarytmow
Pawel:
Zadanie na rownania z logarytmami ! prosze o rozwiazanie dwoch takich logarytmow 1) 2x + log
3
(2 + 3
1−x
) + 1= log
3
2 2) x + log
2
(2
x
−3)−1 = log
2
7−log
2
(1 + 2
1−x
) 3) log
2
(2
x
−1) + log
2
(2
x
+1) =2
30 kwi 18:23