matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o zapis dokładnych obliczeń to bardzo ważne
pilne:
rozwiąż nierówność x
2
−x−2 ≤0
30 kwi 18:00
rumpek:
Miejsca zerowe to:
1 − 3
x
1
=
= −1
2
1 + 3
x
2
=
= 2
2
Więc wykres powyżej, a rozwiązanie to x∊<−1,3>
30 kwi 18:03