Rozwiaz rownanie: sinxtgx + p{3}sinx + tgx + p{3} = 0
Andrew: Rozwiaz rownanie: sinxtgx +
√3sinx + tgx +
√3 = 0
Kurde... nie umiem rozwiazywac tych rownan

Pomozecie?

krok po kroku?
30 kwi 16:31
;): tgx(sinx + 1) + √3(sinx + 1) = 0
(sinx + 1)(tgx + √3) = 0
sinx = −1 ⋁ tgx = −√3 Dokończ
30 kwi 16:33
Andrew: a skad sie wzielo to sinx + 1 w nawiasie?
30 kwi 16:49
Andrew: dobra juz kumam
30 kwi 16:50
;): Wyłączyłem wspólny czynnik przed nawias
30 kwi 16:50
Andrew: i tu jeszcze trzeba cos dokanczac?
30 kwi 16:51
;): No musisz zobaczyć dla których x jest to spełnione równanie
30 kwi 16:54
;): sinx = −1
Podobnie rozwiąż tgx = −
√3
30 kwi 17:05
Andrew: ok dzieki
30 kwi 18:22